petak, 13. svibnja 2016.

Šta su nama Rusija, Turska, Amerika...


Sjećam se dolazi meni jedan haver, alfa Bošnjak, sa pričom kako su Ameri sve zakuhali na Bliskom istoku, Arapsko proljeće, pad Mubaraka, Gaddafija… “sve je to njihovo maslo”. Reko’ “buraz, imaš li ikakav dokaz za to?”, da bi dobio odgovor u fazonu “pametnom je i išaret dovoljan“. Osim što nije. Pametnom trebaju bar tri dokumentovana izvora, sve sa potpisanim autorima, tako da ću uvijek prije vjerovati nekom renomiranom mediju tipa BBC nego nekom „trutheru“ sa Wordpressa. Ali da ne dužim o medijima. Ugl. tako ti on meni sere kako su Židovi (Amerikom vladaju Židovi, da Bošnje ne zaborave) sve tako zakuhali da bi Rusi došli da popravljaju stvari. „Nemoj“, reko' „zezati. Ostavljanje na vlasti čovjeka koji je bacao barrel bombe na svoj narod i gađao ga snajperima je 'popravljanje stvari'“. Tu mi se malo pogubio, da bi se „izvadio“ sa, „ne vjeruj svemu što zapadni mediji objave“. Eto vjerovat ću Rt.com i bloggerima sa Wordpressa (pa ne bi' ni sebi vjerovao, a ne njima).

Prodaš im priču kako ćeš ih braniti i uvališ im Choco Lips
Vidite, postoji medicinski termin za “teorije zavjere”, a to je “Pareidolija”. To bi vam pojednostavljeno bilo ono kad vidite neki oblik u oblacima i kažete „vidiš šta Allah hoće da nam poruči“. Eh tako Bošnjo gleda vanjsku politiku i donosi zaključke. Dio mozga zadužen za donošenje takvih odluka i zaključaka zove se „amigdala“, i da ja puno ne serem o njoj, recimo da je to „stanica za uzbunu“, čiji je zadatak donijeti zaključak u brzini, kada nemate dovoljno informacija o situaciji. Finta je u tome što Bošnje vječito ostanu u manjku informacija, tako da su Masoni i Židovi krivi za sve od 7 do 77 godina.

Postoji ogroman broj raje, na sve tri strane u BiH, koji je ubijeđen da su zapadne sile rasturile Jugoslaviju. Evo njihovih argumenata:

Jugoslavija je bila treća najjača sila Evrope

MiG-21, poznatiji kao "solunar", danas u upotrebi u "Cigo Air Force", gdje se koristi za slanje aluminijuma na duže relacije
Otkad Isusa i Allaha vam? Pun mi je kurac priče sinova oficira JNA o snazi te vojske. Prva stvar: JNA je bila gomila civila sa vojnom obukom, koja u belaju sa profesionalnom vojskom može samo podojiti šlauf. Druga stvar: Prava snaga JNA je bila u opremi koja je do '80-ih zastarjela po svim standardima. Ono što smo mi u ratu zvali „samohotka“ nije ništa drugo do američki lovac na tenkove M-18 iz Drugog svjetskog rata sa topom od 75mm. Tenkovi T-54/55, koji su činili većinu oklopnih snaga bivše nam vojske bili bi otvoreni ko konzerva tune od strane bilo kojeg modernijeg zapadnog tenka, od britanskog Challengera, do njemačkog Leoparda 2. Jugoslovenski tenkovi M-84, inače bolje verzije ruskih T-72, su bili zajebani bez sumnje, ali u premalom broju da bi donijeli prevagu na bojnom polju. Avioni MiG-21 su bili značajan faktor u Vijetnamskom ratu, ali 1980-ih, kad je JNA imala svoj „peak“, padali bi k'o muhe u okršaju sa neuporedivo superiornijim američkim F-14, 15, 16, 18, švedskim Viggenima, francuskim Mirage 2000... Ruski fajteri MiG-29, koji su kupljeni 1987. godine u količini od 16 komada(!!!) donijeli bi prevagu na nebu k'o Messi u Želji protiv Juventusa – nikakvu. Treća stvar: Oprema JNA se sastojala od svega što bi im neko donirao. Tako da ste na primjer pred ovaj rat imali haubice i ruskog kalibra 152 i američkog 155 milimetara, e zamislite sad konfuzije u logistici u slučaju nekog žešćeg belaja, npr s Rusijom. Četvrta stvar: JNA je koncipirana isključivo kao odbrambena vojska, najbolji primjer za to su Titovi aerodromi tipa Željava. Tako da bi se rat s JNA vodio isključivo na teritoriji Jugoslavije, što je dovoljan dokaz o „snazi“ te vojske. Peta stvar: JNA je pokazala za šta je sposobna u ratovima u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu... so, I rest my case. Sinovi oficira nabijem vas na mlin za kafu.

Jugoslovenska ekonomija prijetnja Zapadu

Ako naručite odmah dobit ćete red vožnje GRAS-a i rukavice ako ga budete morali gurati zimi
Da se razumijemo, Juga jest ustala iz pepela poslije WW2, zbog elana naroda, a boga mi i ložione od strane Komunističke partije. Ali pazi sad, Juga je, koliko god jugonostalgičari ublažavali činjenice, bila koncipirana na komunističkom sistemu privređivanja. Naravno da je bilo više slobode nego u SSSR, ali fakt da je jedna, ponavljam jedna, firma u Jugi proizvodila automobile „Made in YU“ dovoljno govori o konkurentnosti na Jugoslovenskom tržištu. Sama ideja oko „narodnog automobila“, kao što je to u Rusiji bila Lada, je karina, jer ako narodu ponudiš samo Zastavu 128 i Yugu 45, naravno da će biti sretan jer ne zna za bolje. O jugoslovenskom privrednom sistemu neću puno trošiti mjesta na stranici, dovoljno je pogledati radnike bišvih giganata, 50+ godina, koji štrajkuju i čekaju da im BiH da plate. Koncept u kojem država radnicima traži posao je osuđen na propast. Tako ste prije rata imali armiju loših učenika, kojima je država izmišljala poslove, koji danas imaju problem jer ne znaju ništa drugo osim onoga što su radili prije rata. Pa jebem ti život, u firmi moje stare si imao jednog čovjeka za engleski i jednog za računare!!! Vidi danas, ja znam i engleski, i poznajem računare, i imam cijeli švicarski nož raznih skillova i opet se borim i unaprijeđujem da koliko-toliko budem konkurentan na tržištu rada. Zato je Jugoslavija MORALA kad-tad postati kapitalistička zemlja, jer bi se inače urušila sama u sebe! Tako da je Jugoslavija bila prijetnja za Zapad k'o Analgin za virus SIDA-e. Evo ja pitam vas, je li bolje imati nesvrstanu Jugoslaviju kao „buffer“ zonu između NATO-a i Varšavskog pakta ili pola Bosne okrenute prema Zapadu i drugu polovinu prema Istoku?

BiH

Ko se jehdnom nahpije vode sa česhme ispred Behgove džamije, taj će doći suhtra da je ehsploatiše
Sindrom malih naroda je mitomanija i trud da izgledaju veliki (a narodi u BiH su karina). Tako imate cijeli kult „rahat lokum mislioca“ – pod njima mislim na kone koje uz kaHvu i rahat lokum razglabaju vanjsku politiku, gdje su za sve krive više sile s početka teksta; koji tvrde kako je Bosna meta masonsko-jevrejske zavjere u kojoj je BiH zanimljiva zbog svoje vode, šume, ruda...

Haj'mo malo statistike (because Google is my friend, and not yours):

BiH fakat ima pitku vodu s česme, da se ne lažemo, ali imaju i Kongo, Liberija, Gabon, Surinam, Mijanmar, Kamerun... Bošnje, kao i Srbende i Kroati vole srati o tome, a da pri tome nemaju pojma o životu, kako Bosna ima ponajveći rezervar pitke vode na svijetu. Ima ali u k.... Bosna možda ima više pitke vode po glavi stanovnika od SAD-a, ali je i dalje na 51. mjestu, iza svih zemalja koje sam već nabrojao! Da je SAD-u do vode, fino bi otišli na Grenland gdje je najveći postotak kubičnih metara vode po glavi stanovnika i svi sretni. 

Idemo malo sa šumama. „Zapadne sile“, kaže kona, „dolaze da nam uzmu šume, kojih imamo najviše u Evropi“... i hajd ne poludi. BiH pod šumom ima slovom i brojem 25.600 kilometara površine, ili oko 55 posto teritorije, što nas na svjetskoj razini stavlja na 98. mjesto = karina, ništa, mali mrav u poređenju sa skoro osam miliona kilometara ruske šume! Pa Kongo, Mozambik, Angola, Zambija, Laos, Surinam... imaju više šume od nas, zato shut the fuck up!

Šta je sljedeće radi čega dolaze kod nas, možda svjež zrak? Ima ga zimi nad Sarajevom i Zenicom koliko ho'š.

Šta je nama Turska?

Bošnjaci i Turska imaju jedan poseban odnos, sličan onom koji su imali pljačkaši banke sa taocima u Štokholmu 1973. godine, što će poslije biti nazvano „Štokholmski sindrom“. Taoci su bili u rukama pljačkaša pet punih dana, tokom kojih su se toliko zbližili sa kriminalcima da su ih branili kada se sve završilo. Turska na ovim prostorima datira otkad su vam prvu pra pra pra (koliko puta „pra“ nemam pojma) prananu silovali, a dio rodbine konvertovali na islam (a ostatak u Mp4). Koliko je jaka ljubav Turske prema Bošnjacima dovoljno govori podatak da je Omer paše Latas; pomuslimanjeni Srbin, poslat od strane Turske; zatvorio nekih hiljadu domaćih aga i begova. Vidite kako su Turci uvijek znali šta je najbolje za nas kad pogledamo današnje bošnjačke age i begove. Elem, da bi uzvratili uslugu ovdašnji muslimani prave četiri pobune, da turska vojska ne ispadne iz forme. A koliko je dobro Bošnjacima bilo pod Turskom najbolje govori podatak da je Husein-kapetan Gradaščević sa 25.000 vojnika tražio autonomiju, da sultanu olakša posao, da se bezze ne muči oko Bosne. 

Veliki prijatelj Bošnjaka i spasitelj Bosne od domaćih političara
Turska je nakon konačnog povlačenja 1908. godine u BiH ostavila feudalni sistem, nekoliko džamija i islam i hvala im za to do neba, šta bi mi bez toga svega.

Danas je Bošnjama Turska zakletva, a Serdogan ih dodatno „loži“ izjavama kako „ko dirne u Bošnjake ima problem sa 100 miliona Turaka“. Samo me zanima gdje je ta druga najjača sila NATO-a bila 1993.?

Sjećam se k'o danas kolona automobila po Sarajevu sa turskim zastavama, kada je njihov nacionalni tim pobijedio Hrvatsku 2008. godine. Ne zna Bošnjo da je recimo 2014. BiH u Tursku izvezla robe u vrijednosti od 234,39 miliona KM, dok je iste godine je izvoz u Hrvatsku iznosio 1.194,640,000! E sad vi meni recite ko nam je bolji haver? Pa Valentin Inzko je te godine izjavio da je Turska tek na DEVETOM mjestu po ulaganjima u BiH, što znači da je Turska za Bosnu po investicijama isto što i moja strina iz Kanade za mene, a dala mi je cenera dva puta u životu!

Zato se vi i dalje kunite u Türkiye, dok se oni prepucavaju s Rusima oko uticaja na Balkanu.

Ali nije sve tako crno, Turska nam je do sada valjala sa nekih 450 miliona dolara pomoći what is is, nevezano za njihove fakultete ili, ne daj bože, investicije u ekonomski sektor. 

Šta je nama Rusija?

Veliko jaranstvo dva velika državnika. Inače Putin ide kod Dodika na konsultacije kad mu nešto nije jasno, ipak su tu negdje po značaju
Rusija Bošnjacima ne znači mnogo, osim ako nisu maHsuz antiamerički nastrojeni, a o tome u nastavku teksta. Rusi su prije svega raja sa Srbima, koliko u Srbiji – toliko u BiH, ali koliko? Rusija je, jebi ga, predaleko da je mogla imati okupacionu zonu na Balkanu, ali njen uticaj prije svega na Srbe je više nego očigledan. Pa Gavrilo nikad ne bi izvršio atentat na Ferdinanda da nije znao (ili bar mislio) da Srbija ima Rusiju iza leđa. Ali da se ne lažemo, istorija Srba i Rusa je istorija jedne velike zavale (malo više od strane ovih drugih, al' hajd').

Krenimo redom: Prvi srpski ustanak protiv Turaka – Rusiju boli kita, ustanak propada; Rusko – turski rat – Rusija osvojenu teritoriju daje Bugarima; Balkanski ratovi – Rusiju boli kita; Aprilski rat – Rusije ni na mapi, Srbija pregažena;  Rat u BiH - NATO bombarduje srpske položaje, Rusije ni na mapi; Rat na Kosovu – NATO bombarduje srpske položaje – Rusije ni na mapi! Važno je istaći da je samo JEDAN protuzračni sistem S-300 mogao držati američke avione na distanci, ali da ne serem više o militariji.

Ali da se vratimo na BiH. Haveru, 2013. godine izvoz Republike Srpske u Evropsku uniju je bio 422 puta veći od izvoza u Rusiju! Za 11 mjeseci iz Republike Srpske se izvezlo robe u vrijednosti od samo 3.980.000 KM, dok je uvoz iz Rusije 1,119,126,000 KM! Tako da Rusi i Srbi imaju jedan poseban odnos, Srbi svršavaju na Ruske proizvode, a Rusi na srpske pare... i svima dobro! 2014. godine Putin je Dodiku obećao veću pomoć Rusije Republici Srpskoj, pominjala se i “solidna” količina novca kojim će ruske banke finansijski podržati Republiku Srpsku, šta će od toga biti – vidjet ćemo, za sad malo toga.



Ali opet nije sve tako crno. Rusija je valjala BiH sa nekih 670 miliona dolara investicija (kao što se vidi na slici ispod), što je manje od Srbije, ali opet mnogo više od SAD-a.

Šta je nama SAD?

Ono u čemu se Srbi i HC Bošnjaci u BiH slažu je mržnja prema Americi. Ove prve i kontam, jebi ga biti dva puta bombardovan (koliko god za nekoga razlog bio opravdan ili neopravdan) nije zajebancija, procjene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih! U svemu tome su mi Bošnje misterija. Bit će da je do solidarnosti sa muslimanskim svijetom gdje god se nalazio. Tako da je Bošnjaku muslimanu draži muslimanski (i to šiitski, baa ee) Irak nego kršćanska Amerika, iako je Irak priznao BiH tek 2006. godine, nakon pada Saddamovog režima. Za informaciju Bošnjacima Srbija i Crna Gora su bile jedna od rijetkih zemalja koje su Saddamu dovlačile oružje i tokom sankcija njegovom režimu, a šuška se da su Slobo i Hussein 1999. kontali, uz pomoć Kine i Rusije, praviti neku vrstu koalicije protiv Zapada.

Budimo realni, bez intervencije NATO-a na čelu sa SAD-om ne bi bilo ni velike ofanzive Armije RBiH 1995. godine. SAD su među prvima priznale nezavisnost Republike BiH (za informaciju Bošnjacima muslimanima: DANAS NE ŽIVITE U RBIH!!!) početkom aprila 1992. godine. Pa na samom početku rata SAD su bile protiv embarga na uvoz oružja Armiji RBiH, dok su ga podržavale  Velika Britanija, Francuska i Rusija. Pričaju žene po brijačnicama da je po završetku rata britanski ministar vanjskih poslova otišao u Beograd po nagradu za dobro obavljeni „posao“. Jeste da se ni Ameri nisu pretrgli da proturječe evropskim jaranima, ali činjenica je da su bosanski muslimani imali kakvu-takvu podršku od SAD-a. 

Živjela majka... Austrija!
Ali jebo rat, vratimo se malo u sadašnjost. Iako je izvoz u SAD skoro pa zanemariv, ostaje činjenica da su Sjedinjene Države samo za vrijeme poplava 2014. godine donirale preko milion i po dolara. Do danas je američka vlada izvalila više od milijardu i po dolara za BiH. Haalo ba, MILIJARDU!!! Problem je što Bošnjo i nema neke koristi od tih para, jer ga rastale političari (koje je isti taj Bošnjo izabrao), neko normalan bi digao državu na noge od tolikog novca. 

Zato treba biti realan i sagledati stvari malo šire od „oni su pravoslavci, oni su raja“ i „oni su muslimani, oni su raja“. Niko vam neće marke dati ako nema neke koristi od vas. Turska je danas u usponu i zauzima 17. poziciju na listi svjetskih ekonomija, a Erdogan je prošle godine najavio da će Zemlja na dva kontinenta do 2020-ih ući u top deset ekonomskih sila. Turci su u ekspanziji, a gdje drugo zabiti nos nego tamo gdje te raja gotivi - u Bosnu. Kao i svaka sila u usponu (ili padu) Turska želi imati uticaj što dalje od svoje teritorije, a pošto vjerovatno nikad neće ući u EU, islamski dio Balkana je najbolje tlo za to. Rusija je takođe u ekspanziji. Nakon žešćeg pada devedesetih, kad ih je Zapad poklopio k'o malo dijete Toblerone, Rusija se diže i želi povratiti dio stare slave (nešto kao Guns 'n' Roses). Rusija je danas sa 30 posto svih svjetskih prirodnih resursa na 11. mjestu po bruto domaćem proizvodu, a sa dva rata u koja je uvučena (Ukrajina i Sirija) balkansko tržište se čini kao prilika za dobru zaradu i vadionu od sankcija. Amerika ko Amerika, tu je da zacementira globalnu dominaciju, a gdje drugo već na granici sa ruskim uticajem (Containment doctrine, ovo, ono), a to je negdje na Dobrinji.

Nema džabe ni kod stare babe, zato vas ja opet pitam, je li bolje imati neutralnu Jugoslaviju ili Berlin u Sarajevu?